Het bedrijf
Concepten
Duurzaam ondernemen
Producten
Media
telefoon
Title
Title
Title

Gezondheid en kwaliteit


Gezondheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij ons. Wij hebben dit aandachtsgebied onderverdeeld in ‘medewerkers’ en ‘product’.

Product
De Timp Zeewierburger De Timp Zeewierburger

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen kiezen we niet alleen voor vaste leveranciers. In 2012 hebben wij onze eigen hamburger ontwikkeld in samenwerking met Elite Snacks. Sinds 2019 hebben we de duurzame opvolger in samenwerking met Umameats: Onze Timp-Zeewierburger. Een heerlijke rundvleesburger met 15% zeewier en veel voordelen zoals minder zout, meer vezels en rundvlees uit de streek.

Verantwoord frituren Verantwoord frituren

Bij de consument groeit de vraag naar pure, duurzame en gezonde producten. Wij proberen zoveel mogelijk in deze behoefte te voorzien. Al onze producten worden daarom gebakken in frituurolie. Frituurolie past in een verantwoorde bedrijfsvoering omdat het rijk is aan goede onverzadigde vetten en weinig transvetzuren bevat. Om onze frituurolie zolang mogelijk goed te houden, filteren wij regelmatig onze olie. Hierdoor blijft het langer houdbaar, zal de smaak beter zijn en is het gezonder. Met onze professionele olietesters beoordelen wij onze frituurolie zelf.

Vegetarisch Vegetarisch

Er is steeds meer vraag naar vegetarisch eten. Het blijkt dat het eten van vleesvervangers minder milieubelastend is dan het eten van vlees. De productie van deze vleesvervangers vergt meestal minder energie, ruimte, kunstmest, bestrijdingsmiddelen en water dan de productie van vlees. Naast de productie heeft ook het vervoer, bewerken, opslaan en verpakken van vlees meer invloed op het klimaat dan vleesvervangers. Wij bieden vegetarische snacks aan zoals de bamischijf en kaassoufflé. Daarnaast zit in onze nieuwe zeewierburger 15% minder vlees omdat dit vervangen is voor zeewier.

Productbereiding Productbereiding

Om een kwalitatief goed product te kunnen leveren moet je wel weten hoe je een product goed en smaakvol kan bereiden. Van elk product is er daarom een omschrijving ‘ Hoe te bereiden’ Daardoor kan elk product op dezelfde manier bereid en verkocht. Onze medewerkers krijgen tevens voorlichting hoe om te gaan met versproducten. Denk hierbij aan de HACCP regels.

Triple Filtration System Triple Filtration System

In onze nieuwste wagen maken wij gebruik van het Triple Filtration System dat is ontwikkeld door onze ovenbouwer Florigo. Door gebruik te maken van een combinatie van nieuwe technieken en driestaps olie/vetfiltering is Florigo erin geslaagd een filtersysteem te ontwikkelen dat eenvoudig is in gebruik. Minstens zo belangrijk en met recht spectaculair te noemen is het resultaat: beduidend langer houdbare, schone en dus gezondere frituurolie. Zelfs na herhaald gebruik.

Een gezond product? Een gezond product?

Iedereen weet dat gefrituurde producten niet altijd gezond zijn. Wanneer je het niet dagelijks eet, is het zeker niet schadelijk voor je gezondheid. Om ook gezondere producten aan te kunnen bieden, hebben wij bijvoorbeeld de Vietnamese loempia in ons assortiment. Dit is een product dat zeker niet ongezond is.

Medewerkers
Werk en privé in balans Werk en privé in balans

Door zoveel mogelijk rekening te houden met de werk-privé balans van onze medewerkers, blijven zij tevreden, productief en zijn zij minder vaak ziek. Aangezien wij met zeer onregelmatige werktijden te maken hebben, proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van onze medewerkers. Om onze medewerkers zo comfortabel mogelijk te kunnen laten werken, houden wij jaarlijks functioneringsgesprekken. In dit geval is het niet zo dat wij onze medewerkers beoordelen. Wij stellen onszelf juist kwetsbaar op zodat onze medewerkers ook ons kunnen beoordelen. Uit ervaring blijkt dat wij hier veel feedback uit krijgen en op deze manier kunnen wij de werkomgeving voor onze medewerkers verbeteren.

Veilige werkomgeving Veilige werkomgeving

Onze snackwagens zijn uitgerust met een gastoevoersysteem dat uniek is in Nederland. Wij werken niet met ‘losse’ gasbussen, maar met ‘vaste’ gastanks. De gastanks worden op ons bedrijf afgevuld door middel van ons eigen gas-afvulstation. Hiermee wordt voorkomen dat er tijdens evenementen gevaarlijke situaties ontstaan door het verwisselen van gasbussen door niet gekwalificeerd personeel.

Veiligheid Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zorgen er o.a. voor dat onze medewerkers diverse cursussen en trainingen volgen op dit gebied. Zo hebben zij bijvoorbeeld speciale blustrainingen gehad en workshops met het thema ‘Omgaan met overvallen’ en ‘agressieve bezoekers’ gevolgd. We geven onze medewerkers hierdoor een stukje zekerheid waardoor zij met meer zelfvertrouwen en dus ook meer plezier aan het werk zijn. Om veilig te kunnen werken zorgen wij er elk jaar voor dat ons materiaal diverse keuringen ondergaat; De elektrische bedrijfsmiddelen worden gekeurd volgens de NEN3140. Elk gassysteem wordt elk jaar afzonderlijk gekeurd om te voldoen aan de NPR2577. Onze frituurovens worden elk jaar gekeurd door de leverancier. In elke wagen zijn de keuringsrapporten aanwezig.

Werksfeer Werksfeer

Zonder onze medewerkers kunnen wij niets. Vandaar dat wij het erg belangrijk vinden dat onze medewerkers met plezier naar het werk gaan. Niet alleen goede verloning, die bij ons boven het CAO ligt, ook het onderling goed kunnen samenwerken vinden wij belangrijk. Om een goede werksfeer te stimuleren worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zodat iedereen elkaar ook buiten het werkveld om kan leren kennen. Zo hebben wij jaarlijks diverse bijeenkomsten en borrels.

Timpfit Timpfit

Steeds meer mensen hebben minder tijd zich te ontspannen. Wij proberen onze medewerkers daarom te stimuleren om te gaan sporten. De Timp vergoedt een gedeelte van de abonnementskosten en biedt iedereen een personal coach. Gezonde medewerkers zijn vaak minder ziek en presteren vaak beter op het werk.

Doelstellingen
Afval scheiden Afval scheiden

We hebben het al eerder gehad over afval scheiden en hergebruiken. Wij proberen dit zoveel mogelijk te doen maar denken dat het nog beter kan. Wij hebben niet veel plastic afval, toch willen wij ook dit afval gaan scheiden zodat dit gerecycled kan gaan worden. Wij gebruiken in onze kantine biologisch afbreekbare kartonnen koffiebekers, welke nu nog in de gewone afvalcontainer gegooid worden. Wij gaan deze bekers scheiden van het “gewone” afval en gescheiden afvoeren.

CO2 Footprint CO2 Footprint

Een onderdeel van de verduurzaming van de bedrijfsvoering is om het energieverbruik te verlagen en zoveel mogelijk schone en groene energie te gebruiken. Om dit inzichtelijk te krijgen willen wij in 2018 een CO2 Footprint laten maken. In een CO2 Footprint kan men zien wat het energieverbruik is op o.a. de volgende punten; elektriciteit, verwarming, papier, wagenpark en vrachtvervoer

Biologisch Biologisch

De consument van deze tijd wil steeds vaker een eerlijk en goed product in handen krijgen. Dat zie je in verschillende sectoren. Zo ook bij de food-catering. Sommige consumenten zijn bereid wat meer te betalen voor een gezond en ‘eerlijk’ broodje en/of maaltijd. Ondanks dat biologische producten duurder zijn dan de normale producten zit de verkoop van biologische voedingsmiddelen in de lift. De biologische markt heeft minder last van de economische crisis dan andere sectoren omdat de waardering van de consument voor alles wat `echt` is juist is toegenomen. Om in deze behoefte te voldoen willen wij als ‘fastfood cateraar’ hierop in springen.

Duurzaam ondernemen

Samenleving en onderneming

Een gezonde en goede samenleving brengt het beste in onszelf en onze omgeving naar boven. Vaak gaat het dan over klimaat...

Natuur en milieu

Natuur en milieu zijn belangrijke speerpunten in onze organisatie. Wij proberen met onze diensten en producten zoveel mogelijk...

Logo De Timp

Ruurloseweg 4B
7136 MD Zieuwent
Tel. 0544 351269
Email: info@detimp.nl
De Timp - Facebook
Webdesign: RS Vormgeving | Reclamebureau - Webontwikkeling: Schoppensnieder Multimedia