Het bedrijf
Concepten
Duurzaam ondernemen
Producten
Media
telefoon
Title
Title
Title

Natuur en milieu


Natuur en milieu zijn belangrijke speerpunten in onze organisatie. Wij proberen met onze diensten en producten zoveel mogelijk rekening te houden met natuur en milieu.

Groentainer Groentainer

De markt waarin wij werken, de evenementenbranche, is van zeer grote omvang. In het hele land, eigenlijk overal ter wereld, worden evenementen georganiseerd. Dit kunnen evenementen zijn van 100 tot 60.000 bezoekers. Op bijna al deze evenementen is catering te vinden. Een Groentainer zal dus ook op deze evenementen inzetbaar zijn.

Naar onze mening kan Groentainer verder ontwikkeld worden. Denk hierbij aan de diverse facilitaire voorzieningen op een evenement zoals bar, toiletvoorziening, garderobes, VIP-ruimtes, etc. Hierdoor zal de milieubelasting op evenementen drastisch verminderd kunnen worden. Er komen in de toekomst steeds meer hybride auto’s op de markt, dus ook steeds meer ‘gebruikte’ accupakketten. Momenteel wordt er met deze vrijgekomen accupakketten niets gedaan, een grote milieubelasting. Voor een Groentainer zijn deze pakketten nog prima bruikbaar.

CO2 neutraal en 100% biologisch afbreekbaar CO2 neutraal en 100% biologisch afbreekbaar

Een van onze doelstelling voor 2014 was om meer met biologische producten te gaan werken. Producten en materialen die minder belastend zijn voor het milieu. Vandaar dat wij hebben gekozen voor de nieuwe koffiebeker van Coffee Fresh. Deze zijn namelijk CO2 neutraal en 100% biologisch afbreekbaar.

De bekers van Coffee Fresh zijn gemaakt van karton. Dit karton wordt gemaakt van FSC gecertificeerde papiervezels. Aan de binnenzijde is een milieuvriendelijke PLA (Polylactide) coating aangebracht. Deze coating wordt gemaakt van jaarlijks hernieuwbare bronnen zoals maïs. Bij het produceren van de CO2 neutrale bekers komt CO2 vrij. Deze CO2-uitstoot wordt geneutrali- seerd door te investeren in wereldwijde neutralisatie- projecten (bijv. windmolenparken, zonnepanelen), via een vaste afdrage aan de Climate Neutral Group per verkochte CO2 neutrale beker.

Afvalscheiding Afvalscheiding

Wij scheiden ons afval zoveel mogelijk. Tevens proberen wij elk evenement erop te attenderen dit ook te doen. Van het afval dat we scheiden kan maar liefst driekwart worden hergebruikt of gerecycled. Hergebruiken betekent dat een product opnieuw gebruikt wordt, bij recyclen worden alleen bepaalde stoffen hergebruikt, voor hetzelfde of voor een nieuw product. Dit heeft veel voordelen. Hierdoor zijn er bijvoorbeeld minder nieuwe grondstoffen nodig. De winning van nieuwe grondstoffen kost namelijk veel meer energie dan het hergebruiken of recyclen van oude stoffen. De producten die niet hergebruikt kunnen worden, worden opgeslagen of verbrand. Hoe meer afval er gescheiden wordt, hoe minder er verbrand hoeft te worden. Zo komen er steeds minder schadelijke stoffen in het milieu. Naast deze voordelen bespaart het scheiden van afval ook nog eens geld. Elke vuilniszak die naar de vuilstortplaats wordt gebracht kost de overheid negen cent. Hoe minder afval, hoe minder kosten.

Biodiesel Biodiesel

Naast het standaard afval dat bedrijven kunnen scheiden hebben wij natuurlijk ook de frituuroliën waarin onze producten worden gebakken. Uit gebruikte frituuroliën kunnen grondstoffen teruggewonnen worden voor nuttige toepassingen zoals biobrandstof (biodiesel). Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen in het milieu. Wij hebben onze frituurolie tot eind 2012 laten ophalen door een bedrijf die deze olie hergebruikt voor diverse doeleinden. Sinds 2013 wordt van onze eigen frituurolie biodiesel gemaakt en gebruiken wij dat in onze auto's.

De basis is karton De basis is karton

Karton is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen in Europa. Het voldoet niet alleen aan een aantal eisen als bescherming, informatie en promotie, maar is bovendien zeer milieuvriendelijk. Een belangrijk voordeel van karton is de natuurlijke samenstelling: karton is prima geschikt voor hergebruik. Er komen bij de productie van karton nauwelijks afvalstoffen vrij en het energieverbruik bij het productieproces is minimaal. Dit zijn redenen waarom wij hebben gekozen voor kartonverpakking. Deze laten wij met speciale inkt drukken bij Veer Karton. Zij maken alleen gebruik van karton met de hoogste kwaliteit in primaire vezels.

Energieverbruik Energieverbruik

Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een deel van de stroombehoefte. Zonlicht is onuitputtelijk; verder veroorzaakt elektriciteitsproductie met zonnepanelen geen uitstoot van broeikasgassen. Door zelf zonne-energie op te wekken helpen wij het klimaat te beschermen. Hoe minder afval, hoe minder het dus kost. Vandaar dat wij er voor gekozen hebben om een deel van onze daken te voorzien van zonnepanelen. Deze zonnepanelen zorgen er voor dat wij ons energieverbruik zelf kunnen genereren. Energiezuinige lampen verlichten zonder elektriciteit te verspillen. Wij maken daarom gebruik van: Sensoren op kantoor om verlichting na een bepaalde tijd uit te schakelen. Speciale TL verlichting in alle werkruimtes. - T5 Multiwatt lampen en Led verlichting in kantine en onze koel- en vriescel.

CO2 uitstoot CO2 uitstoot

Producten uit de regio inkopen vermindert CO2 uitstoot. 80% van de leveranciers waar wij op dit moment mee samenwerken, bevinden zich binnen een straal van twintig km van ons bedrijf. Hierdoor verminderen wij onze CO2 uitstoot.

Duurzaam ondernemen

Samenleving en onderneming

Een gezonde en goede samenleving brengt het beste in onszelf en onze omgeving naar boven. Vaak gaat het dan over klimaat...

Gezondheid en kwaliteit

Veiligheid staat hoog bij ons in het vaandel. Wij hebben dit aandachtsgebied onderverdeeld in ‘medewerkers’ en ‘product’.

Logo De Timp

Ruurloseweg 4B
7136 MD Zieuwent
Tel. 0544 351269
Email: info@detimp.nl
De Timp - Facebook
Webdesign: RS Vormgeving | Reclamebureau - Webontwikkeling: Schoppensnieder Multimedia